Ciobanita

"A rosti numele de Basarabia e una cu a protesta contra dominatiei rusesti" M. Eminescu

Traian Băsescu – Scrisoare către românii din Republica Moldova

Posted by Corina Ciobanu pe noiembrie 17, 2009

Dragi români,

Anul acesta a fost unul plin de încercări pentru Republica Moldova. Un an în care aţi dat dovadă de mult curaj şi aţi luptat pentru a apăra ceea ce avem mai scump – libertatea.

Doresc să vă asigur, cu acest prilej, că atât anul acesta, dar şi pe parcursul întregului mandat de Preşedinte a României, nu am încetat nici o clipă să susţin că locul Republicii Moldova este în cadrul unei Europe Unite şi prospere.

Din prima zi a mandatului meu de Preşedinte mi-am asumat public rolul de a contribui decesiv la întărirea relaţiilor unice pe care trebuie sa le avem între statele noastre.

Am început prin a face prima mea vizită în calitate de şef al statului la Chişinău, după o periodă lungă de îngheţ a relaţiilor noastre, sperând că voi reuşi să conving autorităţile că este în interesul cetăţenilor noştri să avem relaţii cât mai strânse – pentru că suntem acelaşi popor!

Nu am încetat, însă, şi am insistat în toate vizitele importante atât la Bruxelles, Washington şi Moscova, să susţin faptul că cetăţenii Republicii Moldova merită un destin în Uniunea Europeană.

Am solicitat în repetate rânduri Parlamentului şi Guvernului României să înlesnească de urgenţă procedurile de redobândire a cetăţeniei române, pentru că este un drept ce vă aparţine. Astăzi, legea este funcţională, iar în fiecare săptămână românii îşi reprimesc cetăţenia luată abuziv.

Am mărit cu 1000 de locuri numărul burselor  acordate tinerilor basarabeni în instituţiile de învăţământ din România. Am insistat ca toţi elevii şi studenţii români aflaţi la studii în ţară să primească, imediat, cetăţenia română, pentru a se putea bucura de toate drepturile pe care le au astăzi cetăţenii europeni.

Am admirat cum tinerii basarabeni s-au opus regimului totalitar pentru a apăra democraţia! Pentru ei m-am adresat în plenul Parlamentului României şi am făcut apel către toţi românii să fie solidari cu cetăţenii Republicii Moldova.

Voi continua să lupt pentru idealurile românilor, oriunde s-ar afla, pentru că am convingerea  că România există prin aceşti români, prin toţi, iar atâta timp cât limba română, identitatea şi conştiinţa naţională ne va uni, ţelul meu va fi acela de a-l promova şi proteja!

Vă aştept pe 22 noiembrie 2009 în cele 13 secţii de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a vă exprima dreptul de vot. Vă aştept să vă spuneţi cuvântul şi să optaţi pentru reformarea României şi pentru reîntâlnirea noastră cât mai curând în cadrul Uniunii Europene.

Cu deosebită preţuire,

Traian BăsescuReclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: