Ciobanita

"A rosti numele de Basarabia e una cu a protesta contra dominatiei rusesti" M. Eminescu

Completări şi precizări la articolul „Aroganţa imposturii şi noii agenţi ai rusoilor”

Posted by Corina Ciobanu pe octombrie 20, 2009

basarabia91.netÎn ultimul timp am fost înjuarată şi ameninţată pe mai multe grupuri de discuţii, inclusiv şi pe privat de către unii care pretind a fi bărbaţi, iată răspunsul unei femei:

Articolul scris de mine acum câteva luni de zile şi intitulat “Aroganţa imposturii şi noii agenţi ai rusoilor” a stârnit multe controverse şi comentarii, şi văd că încă mai stârneşte. Ieri, articolul a fost preluat, criticat si comentat pe site-ul basarabia91.net, iar comentariile au continuat si pe facebook. De obicei salvez şi păstrez toate replicile şi comenariile care vin la adresa mea, cât şi pe cele ale mele,  nu de alta, dar s-a mai întâmplat să “dispară” de acolo de unde au fost postate. Le-am publicat şi pe acest blog; ce să zic, foarte interesante.

Tot ieri am primit şi un telefon de la un băiat din Noua Dreaptă, care mă ruga insistent să scot articolul în care îi fac de cacao, zice el. L-am rugat sa-mi dea o dezmintire pe care i-am promis ca i-o public:

From: Noua Dreapta <bucuresti@nouadreapta.org>
Date: 2009/10/19
Subject: dezmintire
To: ciobanita@gmail.com
“Drept urmare a unor calomnii aparute in spatiul public in urma cu cateva
luni si negate la vremea respectiva de reprezentantii nostrii, Asociatia
Noua Dreapta precizeaza si pe aceasta cale ca nu a incheiat nici un acord
si nu exista nici un fel de colaborare cu „Uniunea Tinerilor Eurasiatici”
din Rusia.
Mentionam de asemenea ca reprezentantii Noii Drepte si ai organizatiei sus
mentionate au avut o singura intalnire, cu caracter informal, in prima
parte a acestui an, ocazie cu care au fost discutate unele probleme de
interes comun pentru tarile noastre
. Atat si nimic mai mult!
Infirmam asadar categoric toate speculatiile mincinoase si rauvoitoare
aparute mai tarziu in presa din Rusia, Ucraina si Romania pe marginea
acestui subiect!”

Îmi pare rău Alex, dar mai multde atât  nu am cu ce te ajuta. Şi de unde ai luat tu că noi doi am fi prieteni? Abia dacă te-am văzut de vreo două ori în viaţă… faptul că eşti un personaj plăcut şi simpatic, cu bun simt şi dedicat muncii tale ar fi o premiză a unei prietenii, însă aceasta se formează în timp, are nevoie de o platformă de încredere şi de multă muncă în comun, ceea ce nu s-a întâmplat. Şi plus, chiar dacă am fi prieteni, nu văd de ce mi-ai cere să renunţ la munca mea; eu dacă te-aş ruga ca voi, cei de la Noua Dreaptă să nu vă mai îmbrăcaţi în uniforme care nu vă aparţin şi să nu mai fluturaţi steaguri pe care abia le tineţi în mână – pe scurt să nu mai fiţi aşa papagali, ai face-o? 🙂

Dragos, faci o confuzie dintre legionari şi pseudolegionari. Legionarii adevăraţi, din pacate au murit, cei mai mulţi şi cei mai buni, în ’39, apoi i-au lichidat nazistii şi Antonescu, apoi comuniştii, apoi anii de detenţie, apoi ispitele de după. Din 1990 încoace bătrânii legionari au tot încercat să se organizeze, au încercat să fondeze vreo şapte partide şi vreo zece asociaţii şi fundaţii plus vreo cinci şase publicaţii. Absolut toate aceste încercări au fost minate din interior, prin infiltrarea agenţilor sri şi sis, subordonaţi rusoilor. Rusii au ştiut şi înţeles dintotdeauna că singurii care li s-au opus eficient au fost legionarii, încă din 1917.

Modul de acţiune şi de viaţă al legionarilor a fost studiat cu mare atenţie de inamicii lor. Li s-au dedicat foarte numeroase studii şi cărţi, mai ales scrise de duşmanii lor de moarte, bolşevicii. Au fost puşi la zid şi vânaţi pretutindeni de comuniştii de ieri şi de azi. Legionarii au gasit forme de organizare preţuite de sociologia modernă, au ştiut să formeze oameni cu înaltă ţinută morală şi spirit de sacrificiu, pe un model al jertfei creştine dar şi în asemănare cu spiritul de sacrificiu întâlnit doar la vechii daci. Grupările legionare – cuiburile – erau foarte strânse sub raport sufletesc. Legionarii au adunat în jurul lor cea mai de seamă elită culturală a neamului românesc. La nivel de masă au atins sute de mii de aderenţi. Au ales moartea fără să clipească, când le-a venit ceasul deoarece au pretuit libertatea şi credinţa în Dumnezeu şi Neamul românesc mai mult decât viaţa lor.

Iar ceea ce vedem cu toţii astăzi, auto-intitulaţii legionari sunt cu toţii nişte papagali penibili, cărora li se pare că dacă se îmbracă în verde şi flutură steaguri verzi fac mari acte de patriotism.

Ce “probleme de interes comun” au avut ei de discutat cu ruşii?

Aceşti caraghiosi nu fac decât să intineze memoria lui Corneliu Zelea-Codreanu şi a adevăraţilor legionari, cu un patriotism de faţadă, specific epigonilor lipsiţi de profunzime sufletească.

Dacă exista astăzi fie şi o singură mişcare autentică românească, se simţea şi se vedea cu ochiul liber. Am fi avut o Românie mai curată, o Românie întreagă. Din păcate, nu există. Iar ce există pute de la distanţă – pentru cine are nas – a cu totul altceva: structuri menţinute de servicii pe post de becuri pentru fluturi mai slab de minte. Uitaţi-vă doar la cine coordonează aceste grupuri şi observaţi dacă a avut vreodată vreo rotire de cadre de conducere, în ultimii ani. Vi se pare un semn de stabilitate sau un indiciu al controlului?

În ceea ce ţine de OSB Bucureşti, aş avea şi acolo multe de spus, dar nu cred că e cazul – ca să nu fac bucurii mari agenţilor SIS dintre noi. Un lucru vreau să fie clar, nu mai am nimic de a face cu managementul şi conducerea organizaţiei şi nici nu vreau să mai am vreodată!  Sunt simplu membru deocamdată, din motive tipic sentimentale – aşa sunt fetele – până când voi avea timp şi chef să fac altceva, să ma apuc de alte proiecte. Lucrez la câte ceva iar când voi avea ce arată se va vedea. Până una alta colegii mei cei foarte bărbătoşi în vorbe n-au reuşit nici măcar să lipească nişte amărâte de afişe. Îmi pare rău să observ la tinerii mei colegi, poate viitori capi de familie, că dedicaţia lor pentru familia României se opreşte la gargara şi biere…

Referitor la scrisorile de la SIS, primele două le găsiţi pe net, pot să vă mai dau o dată linkurile.

Primul a apărut în ziarul “Moldova Suverană”, în data de 18 iunie 2008, şi avea următorul titlu: “Studenţii din Republica Moldova – o pradă uşoară pentru serviciile secrete din România”, fiind semnat de “Un grup de tineri, studenţi în Romania.”

Al doilea a apărut în data de 13 martie 2009, a fost trimis de pe aceeaşi adresă de mail ca ultimul, studentbas@yahoo.co.uk, de către „Asociaţia Basarabenilor din România” şi adresat Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe al României, Preşedenţiei României, ONG-urilor studenţilor basarabeni din România şi mass-mediei din România şi Moldova, după cum se arată în materialul nr.2, apărut pe blogul azumix.ablog.ro, preluat de basarabeni.ro şi dezminitit de aceeaşi Moldova Suverană.

Ceea ce ţine de ultimul material, cel mai recent şi cu care începe articolul “Aroganta imposturii..”, nu a fost, din câte ştiu, publicat nicăieri. În schimb, a fost trimis la toţi redactorii-şef a ziarelor din România, cu o zi înainte de 29 iulie, astfel încât, cu o zi înainte de alegeri, să nu mai aibă nici o organizaţie din cele menţionate, dreptul la replică. Coincidenţa a făcut ca să mă aflu în acea perioada în stagiu de practică la unul din cotidienele bucureştene şi să văd în premieră acea scrisoare, pe care mi-a arătat-o redactora-şef, profund indignată, adresându-mi întrebarea “Cu asta se ocupă tinerii basarabeni în România?”.

I-am explicat că, mai mult ca sigur este un mesaj de dezinformare a oamenilor din servicii, că nu e primul de acest gen, că textul dat n-are cum să fie trimis de organizaţiile, asociaţiile şi ligile de studenţi basarabeni (care se mănâncă  între ele, de altfel) şi că adresa aia de mail, studentbas@yahoo.co.uk este şi ea, mai mult ca sigur, inventată.

După care m-am simţit obligată să fac o trecere în revistă a tuturor materialelor apărute în acest sens, în care se pretinde că studenţii basarabeni sunt racolaţi de SRI şi SIE, instruiţi de politicieni români şi finanţaţi de anumite instituţii ale statului român în vederea promovării unor idei unioniste, ceea ce ar reprezenta un atac la statalitatea Republicii Moldova.

Este mai mult decât evident că aceste idei unioniste nu sunt promovate în realitate de nici unii dintre politicienii de la Bucureşti sau Chişinău. Nu se mai agită nimeni pentru visul Reîntregirii, doar câteva grupuscule active mai mult online, câţiva oameni în vârstă din vechea emigraţie românească de peste hotare, câţiva tineri basarabeni, doi trei ziarişti…şi cam atât. Aşa că, după parerea mea cei de la SIS ar trebui să se reprofileze, să se duca să studieze prin Ţara Bascilor sau prin Irlanda sau mai bine la graniţa Rusiei cu China (e mai rece acolo şi le face bine la fierbinţeală).

Public mai jos, integral, textul care a fost trimis în seara de 28 iulie redactorilor-şef a ziarelor din România, ca să vedeţi şi voi despre ce urâţenie este vorba:

basarabeniDe la: studentbas@yahoo.co.uk

„Asociatiile tinerilor basarabeni din România” cu referinta la implicarea României in afacerile interne ale Republicii Moldova prin organizarea scolilor de vara din România, 2009.

Sub imperativul evenimentelor social-politice derulate in Republica Moldova, constatam cu regret ca statul român continua cu insistenta sa se implice in afacerile interne ale RM. in acest sens, sunt utilizate in interese exclusiv expansioniste fondurile financiare ale Uniunii Europene pentru organizarea taberelor de vara – 2009 destinate cu predilectie cetatenilor moldoveni.

Luând in consideratie faptul ca invitatia moldovenilor are loc in plina campanie electorala din Republica Moldova, se reliefeaza subtilitatea actiunilor serviciilor secrete românesti. Analiza procesului respectiv indica la punerea in aplicare a unui plan secret bine definit si administrat de catre actuala conducere de la Bucuresti in directia subminarii statalitatii RM, contrar valorilor democratice europene.

Urmarind scopul fortificarii pozitiilor formatiunilor de opozitie actualei guvernari de la Chisinau , ne ingrijoreaza faptul ca serviciile secrete române au sporit esential numarul programelor de cooperare regionala si a contactelor bilaterale la nivelul autoritatilor locale, anume in perioada electorala. Merita atentie „Forumul autoritatilor locale din România si Republica Moldova” organizat in perioada 14.05.2009 – 16.05.2009 la Piatra Neamt cu participarea majoritatii primarilor, membri sau adepti ai PLDM, PL, AMN si PDM. Seminarul respectiv a fost caracterizat prin alocatiunile Presedintelui României, Traian Basescu, secretarului de Stat, sefului Departamentului pentru Relatiile cu Românii de Pretutindeni (DRRP), Eugen Tomac, Primarul general de Chisinau, Dorin Chirtoaca si alte oficialitati din România. La rândul sau, T. Basescu nu a ezitat sa-si expuna pozitia ostila privind semnarea tratatului de baza cu Republica Moldova, astfel incât sa aduca la noi disensiuni de ordin social-politic pe ambele maluri ale Prutului.

„Forumul” respectiv a urmarit in sine accesarea banilor acordati de catre Uniunea Europeana prin intermediul programelor derulate de catre DRRP. in acest sens, este utilizat pretextul pastrarii si afirmarii identitatii etnice, culturale, lingvistice si religioase a românilor din statele vecine si intarirea legaturilor dintre România si comunitatile românesti din emigratie. Continuarea scenariului „Forumului” nominalizat a constituit deplasarea in or. Piatra Neamt din 19.06.2009 – 20.06.2009 a delegatiei formate din 7 persoane din administratia raionului Orhei. De data aceasta pretextul inaintat a servit sarbatorirea zilei orasului Piatra Neamt. Remarcabil este  faptul, ca delegatia orheiana in permanenta a fost condusa de catre vice-primarul or. Piatra-Neamt, Vasile Oatu si alti oficiali români, care in multiple rânduri au sugerat necesitatea respectarii prudentei maxime intru sustinerea lui D. Chirtoaca la alegerile anticipate din RM.

Un alt aspect de „protectionism” indirect din exterior oferit anumitor formatiuni din Republica Moldova constituie taberele de vara din România oferite gratuit tinerilor din RM. Sub patronajul Presedintiei României in anul 2009 a fost lansat programul ARC, care se desfasoara in cinci serii in diverse centre de agrement pentru tineret din Sulina, Poiana Pinului, Eforie Sud si 2 Mai. Tinerii care participa la aceste tabere sunt elevi, studenti sau membri ai organizatiilor etnicilor români de peste hotare. in prima serie, cea de  la Sulina , au fost gazduiti timp de o saptamâna 150 de elevi si profesori ai scolilor din Dubasari, Râbnita, Tighina si Tiraspol. La 25.06.2009 acestia au avut ocazia de a se intâlni cu Presedintele Ttraian Basescu, al carui discurs a fost axat pe sustinerea in continuare a comunitatilor românesti din afara granitelor. Prin urmare, tinerii din regiunea transnistreana au fost uimiti de faptul ca sunt numiti români, deoarece se considera moldoveni cu drepturi depline ai statului Republica Moldova.

Remarcabil este faptul, ca la reIntoarcerea grupului de elevi din regiunea transnistreana pe data de 30.06.2009 de catre anumiti „tipi” români le-au fost oferite sute de CD-uri cu filme, al carui continut nici pe de parte nu au cum sa apropie relatiile cu Republica Moldova. Mai mult ca atât, inregistrarile video fiind axate pe aprecierile pozitive a demonstratiilor stradale din 07.04.2009, contribuie indispensabil la polarizarea societatii moldovenesti.

In cea de-a doua serie din perioada 25.06.2009–01.07.2009 destinata studentilor basarabeni care isi fac studiile in România, la aceiasi statiune „2 Mai” le-a fost organizata intrevederea cu secretarul de stat pentru relatiile cu românii de pretutindeni Eugen Tomac, subsecretarul de stat in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, Constantin Neagu, deputatii Parlamentului României, Petru Movila si Florin Postolachi, senatorul Mihaela Popa si Ministrul Educatiei Cercetarii si Inovatiei, Ecaterina Andronescu. Demnitarii români au vorbit despre promovarea politicii in continuare privind scolarizarea cetatenilor RM in România, schimbarilor legislative in domeniul obtinerii cetateniei române, mecanismului de cooperare intre institutiile statului român cu ONG-le etc. in discutii neoficiale s-au manifestat printr-o sustinere aprinsa a formatiunilor politice AMN, PLDM, PL. La aceasta scoala au participat aproximativ 160 de membri ai asociatiilor tinerilor RM din România. in perioada respectiva OSB-le din Bucuresti si Timisoara au promovat campania „pro cetatenie româna”. Pentru a sensibiliza reprezentantii institutiilor statului, prezenti la aceasta scoala de vara, le-au oferit cadouri câte un tricou cu inscriptia “Basarabia, cetatenia este dreptul tau!” Despre ce fel de recunoastere a statalitatii Republicii Moldova poate fi vorba, in timp ce oficialii români promoveaza in public termenul Basarabia. Ori, neglijeaza intentionat tratatele internationale ce au recunoscut statul Republica Moldova.

Ministrul Educatiei Cercetarii si Inovatiei, Ecaterina Andronescu

Secretarul de stat pentru relatiile cu românii de pretutindeni – Eugen Tomac

Deputat in  Parlamentul României – Petru Movila

Totodata, la 27 iunie curent,  a fost invitat un alt grup de circa 40 de elevi moldoveni cu vârsta cuprinsa intre 15 – 19 ani la tabara de vara din or. Galati. Programul dat a fost realizat in cadrul Proiectului „Centrul Turistic si de Agrement pentru Tinerii din Euroregiunea Dunarea de Jos Galati, promovat de catre „Asociatia Casa Noastra Galati”, fiind adus la cunostinta prin intermediul Ambasadei României la Chisinau. Coordonatorul proiectului din România este Niculae Constanta, care totodata este conducator al Asociatiei „Casa Noastra Galati” si este in relatii cu colaboratorii SRI Galati.

De asemenea, la 29.06.2009 s-a deplasat in România un grup de 35 de tineri din cadrul institutiilor de invatamânt din raioanele stefan Voda si Causeni, cu vârsta cuprinsa intre 7-25 ani. Tinerii s-au deplasat la Tabara de Cultura si Civilizatie Româneasca din jud. Constanta, România. Tabara de vara organizata de catre Asociatia pentru Literatura Româna si Cultura Poporului Român „ASTRA”, Despartamântul „Mihail Kogalniceanu”, Iasi, presedintele careia este profesor Areata Mosu (tel. de contact 0722552119, 02322192213) de comun cu Consiliul Judetean Constanta si desigur al institutiilor speciale românesti.

Segmentul economic din RM, la fel nu este lasat fara atentia serviciilor secrete românesti supuse „stimatului” Traian Basescu. Astfel, la data de 25.06.2009 un grup de 24 persoane din r-nul HIncesti au fost invitati in municipiul Iasi la o conferinta privind activitatea Camerei de Comert din Moldova. A urmat grupul format din 35 cetateni ai RM originari din satul Tudora, care la 28.06.2009 s-au deplasat la invitatia primarului comunei Tudora, România, Viorel Lesuc. Pretextul a servit sarbatorirea a XXIV ani de la infiintarea comunei Tudora. Activitatile culturale nominalizate, au avut loc in zilele de 28.06.2009 – 04.07.2009, iar cazarea, masa si asistenta medicala a fost asigurata de catre partea româna.

Din unele surse demne de incredere din interiorul SRI, am aflat ca cei care au frecventat taberele de vara au fost in permanenta supravegheati de catre sursele SRI, oare cu ce scop? Poate pentru a realiza anumite filme cu scene de „sex”…

Cu mâna intinsa dupa bani, membrii PL in perioada 25.06.2009 – 28.07.2009 au fost fixati la intâlnirea cu membrii miscarii social-politice din România „Tineretul National Liberal” care a avut loc in or. Sighetu Marmatiei, România. Aici de asemenea, au avut loc discutii aprinse privind „rasturnarea” actualei guvernari de la Chisinau.

Presedintele român Traian Basescu, din practica trecutului de colaborare cu serviciile secrete, nu ezita nici in perioada 13.07.2009 – 14.07.2009 sa organizeze intrunirea cu reprezentantii mass-media din RM la Bucuresti. Invitatii moldoveni din nou au fost santajati cu finantari suplimentare destinate comunitatilor românesti din afara granitelor.

Dezaprobam si actiunile cunoscutei organizatii românesti „Noii Golani”, care pe site-ul http://www.romanism.net si-a afisat printre primii filmele „Agonia surzilor” si „7 aprilie” orientate impotriva statalitatii Republicii Moldova. in paralel continua sa-si desfasoare activitatea extremista organizatia „Noua Dreapta”. Ambele, cu acceptul SRI fiind lasate sa actioneze liber impotriva statalitatii Republicii Moldova.

Din cadrul celor expuse, se contureaza clar implicarea directa a serviciilor speciale române in campania alegerilor anticipate din RM. Prin intermediul institutiilor statale, România profita din plin de finantarile oferite de catre Uniunea Europeana in baza Programelor de Cooperare Transfrontaliera România – Republica Moldova, precum si CBC PHARE, drept paravan de realizare si dezvoltare a curentului „unionist” in Republica Moldova.

Confirmarea faptului, ca statul român si-a lansat proiectele respective superficial, urmarindu-si interesele ascunse de expansiune teritoriala, serveste programul oferit tinerilor din r-nul Cahul, care in perioada lunii iulie 2009 au avut ocazia de a „supravetui” pe parcursul a 6 zile de soc suportat in or. Galati. Astfel, in cadrul Programului de Tabara Turistica de Vara realizat in cadrul proiectului CETATE, or. Galati in colaborare cu „Centrul Contact” or. Cahul, cei 216 tineri moldoveni din r-nul Cahul au fost primiti in conditii nefaste si discriminatorii de catre organizatorii români. Din start le-a fost exclus transportul pentru realizarea traseelor turistice. Grupele turistice in acest sens se deplasau pe jos, fiind impuse sa parcurga distante mari pe intreg teritoriul mun. Galati. Hrana fiindu-li-se asigurata in baza fast-foodurilor necalitative si ieftine, in timp ce diurna pentru alimentare, conform contractului urma sa fie de 7,5 euro. Chiar si apa pentru copii era comercializata la un pret dublu fata de oras. Totodata, pasapoartele membrilor de grup au fost luate de catre organizatorii români si reIntoarse doar in ultima zi. Altfel spus „no comment”.

Spre dezamagirea autoritatilor de la Bucuresti , realizarea „scenariului” respectiv se va solda cu insucces, fapt care va fi demonstrat prin prisma rezultatelor alegerilor anticipate din 29.07.2009.

Esecul planului „Taberele de vara – 2009” initiat de catre serviciile secrete românesti, la indicatia lui Traian Basescu, in opinia asociatiilor tinerilor basarabeni din România, este cauzat in primul rând de sustinerea mediocra a sefului DRRP, E. Tomac.

Totodata, scolile de vara au demonstrat ca aceste organizatii se pronunta ferm pentru consolidarea statalitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova, iar „spiritul unionist” al acestora este o iluzie debusolata a actualei guvernari de la Bucuresti.

„Asociatia basarabenilor din România”

„Organizatia Studentilor Basarabeni”

„Liga Studentilor Basarabeni”

18 răspunsuri to “Completări şi precizări la articolul „Aroganţa imposturii şi noii agenţi ai rusoilor””

 1. V.S. said

  1. Articolul la care faci referire nu l-ai scris tu, dar Roncea sau racu
  2. Esti ruda cumva cu „magnificul”? Nu te supara, dar mirosi a Rosca…
  3. Iarasi aberatii si prostii ale unei slugi!

 2. A.I. said

  hahahaha :))))) Am citit doar ultimul alineat! Scoala de vara a ramas memorabila doar cu discursul lui Vlad Durnea i fata lui Traian Basescu!

  Si inca ceva… in articolul anterior domnul Roncea (pentru ca el l-a scris) nu face deosebire intre Miscarea Legionara si Noua Dreapta! iti spun eu, domnita:

  In prezent exista doua grupari cu mesaj legionar. Una este Noua Dreapta, o miscare nationalista despre actiunile carora puteti afla de pe site-ul – http://www.NouaDreapta.org. Ei nu sunt sustinuti de Batranii Legionari fiindca principiile lor sunt departe de cele Legionare si simbolul lor, Crucea Celtica, este simbol al Neo Nazismului International.
  Si a doua grupare este insusi Miscarea Legionara. Acestia au sustinerea Batranelor Legionari. Site-ul Miscarii Legionare – http://WWW.Miscarea.net.

 3. A.I. said

  Si inca ceva… Domnita, pe cand noi eram bruscati si maltratati in comisariate tu unde erai? Unde era Rosca al tau? ce ai facut tu si OSB implicit? I-ati cadonat un tricou lui Base si acela cu balbe :))))

  P.S. Pacat ca cenzura este prezenta pe acest blog… ma retrag, ramaneti in legea voastra, securistilor!

 4. A.C said

  GIGI
  Daca deja orbesti mai lasa-te de baut nene!!!!

  Deci aseara un prieten m-a impus chiar sa ma informez mai bine in privinta legionarilor,as spune ce a spus si A.I!!!!
  Si articolul precedent si asta este scris cu o energie „magnifica”….Daca sincer mi-ai ridicat dispozitia mult,am ras cu pofta!!!!
  Doar barba nu porti Corina si familia nu se incepe cu „R”:D:D:D
  bafta!!!!!

 5. Corina Ciobanu said

  Daca as cenzura mesajele cum ar mai rade lumea de tampeniile voastre, de gargara de mahalagioaice pe care o faceti aici si de lipsa de bun simt de care dati dovada? 🙂

  De unde ar afla lumea cum e sa fii barbat cu limba lunga, fara gargauni in cap si fara un gram de bun simt?

  Daca as avea barba si nu ţâţe v-as invata eu cum se vorbeste cu o femeie, ce inseamna RESPECTUL, ONOAREA si DEMNITATEA de a fi in primul rand barbat, iar apoi ROMÂN.

 6. A.I. said

  Corina, ai aberat, BRAVO! Asta este, atat te tine capul…

  Si acum te rog raspunde-mi punandu-ti in miscare mini-creierul tau: AI STAT SAU NU CU FIICA LUI ROSCA IN CAMERA?

  Corina, care e vina noastra ca tu, sluga PPCD-ista, preiai articolele lui Roncea si Racu fara a fi in stare sa scrii singura vreo prostie sau mizerie roschista? Care e vina noatra ca habar nu ai despre ce este scris in articolele „tale”?

  Trebuie sa meriti a fii o ADEVARATA FEMEIE, tu pana cand esti o sluga, o mizerie pusa sa denigreze niste oameni despre care habar nu ai… Fa-ti treaba in continuare, asta este nivelul tau. mai mult de atat nu esti in stare!

 7. Matei said

  Alo, militiene, cenzuratule, distrusule de bautura, bre expertule in de toate, mai ales in treburi legionare, mah oare daca am dormit cu mata pe camp si i-am dat la cioc si ea o inghitit si apoi o vomitat si apoi totusi te-oi nascut tu, oare se poate spune ca mata e o ADEVARATA FEMEIE si cu barba si cu tzatze?

  iar tu, mare expert si militian facut din laba, e adevarat ca recent ai dormit cu Serebrian in camera si ti-a infundat curu cu limba pana ai fasait basinile pe gura si nici pana astazi cand vorbesti nu o poti face fara sa putzi ca un asa zis nou kkat?

  ce esti tu militiene, basarabean de dupa independenta? care independenta handicapatule, independenta de Romania? moldovenist imputit din debaraua jegoasa a lui Stati, asta esti mah militiene care te dai filo-legionar. in realitate lingi bocancii plini de balegar ai rusoilor mah, „patriotule”.

 8. WR said

  Adevarat ! Respect! Felicitari!

 9. Corina Ciobanu said

  Va rog sa nu folositi cuvinte injurioase!

 10. PeSeDist =)) said

  „Sunt simplu membru (OSB) deocamdată, din motive tipic sentimentale – aşa sunt fetele –” Corinuta, puisor vezi ca esti membru intr-o organizatie PeSeDista :)), ai grija ca o sa te certe George (Roncea) =))

 11. blogideologic said

  „Grupările legionare – cuiburile – erau foarte strânse sub raport sufletesc. Legionarii au adunat în jurul lor cea mai de seamă elită culturală a neamului românesc.”
  Cred că evaluarea aceasta se referă corect numai la cuiburile de legionari din Basarabia interbelică. Discuţiile de acolo erau foarte elevate. Şi erau anti-bolşevici mai ales datorită profesorilor ruşi albi refugiaţi în Basarabia, şi care făceau parte din intellighentzia rusă albă. Ei veneau din zona Sankt Petersburg, ştiau deja foarte bine o vernaculară neolatină (franceza, italiana, spaniola, dacă nu chiar pe toate trei) şi le era foarte uşor să înveţe bine Limba Română. Avea doctorate luate la universităţi ţariste, şi dacă dovedeau cunoaşterea bună a vernacularelor neolatină erau admişi ca profesori în acele şcoli din Basarabia organizate pentru copiii de ţărani moldoveni cu patru clase după sistemul agregat gimnaziu+liceu agroindustrial în profilul reluat ulterior în RSR de sistemul Mircea Maliţa, + trei ani de facultate care le dădea în final diploma de subingineri, masterat se spune acum. Dar focalizarea pe anumite cărţi de filosofie din Epoca Luminilor le era facilitată de profesorii ruşi care învăţaseră româneşte. Pot să amintesc aici traducerile din Descartes şi Jean-Jacques Rousseau, care era seminarizate în cuiburile de legionari din Basarabia.

 12. blogideologic said

  „Iar ceea ce vedem cu toţii astăzi, auto-intitulaţii legionari sunt cu toţii nişte papagali penibili, cărora li se pare că dacă se îmbracă în verde şi flutură steaguri verzi fac mari acte de patriotism.”
  Felicitări!, iată un adevăr bine reliefat prin critica bine punctată. Adevărul este că legionarii vroiau numai să imite ţinuta lui T.E. Lawrence, supranumit “Lawrence al Arabiei”. Vezi http://en.wikipedia.org/wiki/T._E._Lawrence şi http://passouline.blog.lemonde.fr/2009/04/26/lawrence-revisited/ . Era în ţinuta adoptată şi mărturisirea unei determinări pentru acţiune, la fel ca aceea observată la colonelul T.E. Lawrence. Cămăşile lor kaki şi celelalte accesorii erau de inspiraţie pur engleză (vezi în DEX : KAKÍ2 s.n. Culoare galben-cafenie cu nuanțe verzui. [art. kakíul] (din fr. kaki < engl. khakee, khaki = (de) culoare cafeniu-gălbuie; stofă de această culoare folosită în armata britanică din Indii pentru confecționarea uniformelor < urdu, hindi khākī = plin de praf; de culoarea prafului < persan khākī = plin de praf; de culoarea prafului < persan khāk = praf) [def. MDN, etim. TLF]), chiar ţineau de eleganţa pur englezească a hainelor bărbăteşti, nu aveau vreo legătură cu “cămăşile negre” ale fasciştilor italieni (deşi, s-a dovedit acum, mişcarea lui Mussolini era plătită cu banii imperiului britanic!, Iosif Constantin Drăgan scria că elveţienii deţin nişte documente foarte compromiţîtoare pentru britanici din arhiva lui Mussolini aflată în CH). Nu este exclus ca mişcarea legionară din România să fi fost iniţiată în urma unui impuls primit de la Intelligence Service, şi cu bani ai Imperiului Britanic ! Legionarii autentici erau filo-englezi şi cămăşile lor kaki de asemenea n-aveau legătură cu “cămăşile brune” ale naziştilor germani !

 13. […] din Basarabia By blogideologic Citesc la adresa URL https://ciobanita.wordpress.com/2009/10/20/completari-si-precizari-la-articolul-aroganta-imposturii-s…   : “Grupările legionare – cuiburile – erau foarte strânse sub raport sufletesc. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: