Ciobanita

"A rosti numele de Basarabia e una cu a protesta contra dominatiei rusesti" M. Eminescu

Ziua Limbii Romane la Chisinau

Posted by Corina Ciobanu pe Septembrie 2, 2009

limba noastra cea romanaO delagatie romana, din care a facut parte si deputatul Florin Postolachi, a participat  la ceremoniile prilejuite de sarbatoarea „Limba Noastra cea Romana” din Chisinau, la 31 august curent.

Este pentru prima data cand o delegatie compusa din oficiali de la Bucuresti participa intr-un numar atat de mare la un eveniment in Basarabia, tocmai pentru a arata ca romanii de pe ambele maluri ale Prutului vorbesc si simt romaneste in aceeasi masura.

Delagatia romana a salutat noul presedinte al parlamentului moldovean, Mihai Ghimpu, care impreuna cu primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca au fost alaturi de oficialii romani pe tot parcursul vizitei.  Un moment emotionant a fost intalnirea deputatului Florin Postolachi cu eroii basarabeni, fosti detinuti de la Tiraspol, Andrei Ivantoc si Alexandru Lesco, tovarasi de suferinta cu Florin Postolachi –  fost detinut politic in timpul regimului comunist din Romania.

Deputatul roman declara ca a fost impresionat de ospitalitatea moldovenilor: “Peste tot  am fost intampinat de oameni foarte primitori si plini de viata. M-a surprins cat sunt de deschisi si prietenosi romanii din Basarabia.” Florin Postolachi a fost pentru prima data la Chisinau, dar promite ca se va mai intoarce.

Amintim ca pe 31 august s-au implinit 20 de ani decand limba romana a fost declarata limba oficiala in Republica Moldova, eveniment care in acest an a fost sarbatorit cu mult fast si datorita victoriei optinute de partidele de opozitie de la Chisinau asupra comunistilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: