Ciobanita

"A rosti numele de Basarabia e una cu a protesta contra dominatiei rusesti" M. Eminescu

Aroganta imposturii si „noii agenti” ai rusoilor

Posted by Corina Ciobanu pe August 9, 2009

basarabeniRecent, SIS-ul din Moldova a lansat la un nou material mincinos cu privire la asociaţiile de basarabeni din România, care are următorul titlu: “Asociaţiile tinerilor basarabeni din România cu referinţă la implicarea României în afacerile interne ale Republicii Moldova prin organizarea şcolilor de vară din România, 2009.”, trimis de pe adresa de mail studentbas@yahoo.co.uk şi semnat de „Asociaţia basarabenilor din România”, „Organizaţia Studenţilor Basarabeni” şi “Liga Studentilor Basarabeni”.

Ţin să menţionez, înainte de toate, că aceste 3 asociaţii nici măcar nu există. Asociaţiile de basarabeni care activează (unele doar cu numele) pe teritoriul Romaniei sunt:

 • Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti
 • Liga Studenţilor Basarabeni din Bucureşti
 • Asociaţia Studenţilor şi Elevilor din Bucureşti
 • Uniunea Naţională a Tinerilor Basarabeni, Bucureşti
 • Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Constanţa
 • Organizaţia Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Braşov
 • Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara
 • Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni din Oradea
 • Asociaţia Tinerilor Basarabeni din Iaşi
 • Grupul de Iniţiativă a Românilor Basarabeni din Suceava
 • Grupul de Iniţiativă Basarabeană din Cluj
 • Liga Studenţilor Basarabeni din Timişoara (G.I.)
 • Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi (G.I.)
 • Asociaţiile Studenţilor Basarabeni din Craiova
 • Liga Studenţilor Basarabeni din România
 • Uniunea Naţionala a Tinerilor Basarabeni, Sibiu
 • Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni, din cadrul Ligii Studenţilor din Galaţi

Acest material al SIS-ul nu este primul de acest tip, ci vine după altele două, apărute în decursul ultimului an.

Primul a apărut în ziarul “Moldova Suverană”, în data de 18 iunie 2008, şi avea următorul titlu: “Studenţii din Republica Moldova – o pradă uşoară pentru serviciile secrete din România”, fiind semnat de “Un grup de tineri, studenţi în Romania.”

Al doilea a apărut în data de 13 martie 2009, a fost trimis de pe aceeaşi adresă de mail ca ultimul, studentbas@yahoo.co.uk, de către „Asociaţia Basarabenilor din România” şi adresat Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe al României, Preşedenţiei României, ONG-urilor studenţilor basarabeni din România şi mass-mediei din România şi Moldova, după cum se arată în materialul nr.2, apărut pe blogul azumix.ablog.ro, preluat de basarabeni.ro şi dezminitit de aceeaşi Moldova Suverană.

În toate aceste materiale, se susţine că studenţii basarabeni din România, în mare parte lideri şi membri ai unor asociaţii enumerate mai sus, sunt racolaţi de SRI şi SIE, instruiţi de politicieni români şi finanţaţi de anumite instituţii ale statului român în vederea promovării unor idei unioniste, ceea ce ar reprezenta un atac la statalitatea Republicii Moldova.

De fapt, acesta reprezintă un atac la adresa României şi a instituţiilor acesteia, Preşedintelui României, Traian Basescu, secretarului de Stat, şefului Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni (DRRP), Eugen Tomac si altor oficialităţi din România.

Este o trecere în revistă a tuturor asociaţiilor de basarabeni din România, a liderilor acestora şi a activităţilor întreprinse de aceştia, cu excepţia unei singure, LSB Bucureşti inclusă în LSB România, liderul acestor două asociaţii nefiind menţinat în materialul nr. 2, în care sunt trecuţi, practic, toţi activiştii oengişti basarabeni, cu excepţia lui Tudor Cojocaru.

Noii Golani şi Noua Dreaptă

Cel de al treilea material dedică un pasaj şi grupurilor Noii Golani şi Noua Dreaptă:

“Dezaprobăm şi acţiunile cunoscutei organizaţii românesti „Noii Golani”, care pe site-ul http://www.romanism.net şi-a afişat printre primii filmele „Agonia surzilor” şi „7 aprilie”, orientate împotriva statalităţii Republicii Moldova. În paralel continuă să-şi desfăşoare activitatea extremistă organizţia „Noua Dreaptă”. Ambele, cu acceptul SRI fiind lăsate să acţioneze liber împotriva statalităţii Republicii Moldova.”

noua_dreapta.svgCine sunt aceste grupări?

harta noii cacati

harta ciuntita de "noii golani"

Şi Noua Dreaptă şi Noii Golani şi-au recrutat personalul din incintele stadioanelor de fotbal.

Ambele formaţiuni au aceeaşi formulă a înnoirii – complet diversionistă, adică… vechea Dreaptă, Dreapta pur şi simplu nu mai era bună, trebuia una mai lustruită, Noua, iar “vechii golani” erau şi ei perimaţi, deci e nevoie de unii de moda noua.

Noii Golani  sunt promotorii campaniei preluate de la Noua Dreaptă – “Basarabia Pamânt Românesc”, dar au adăugat o linie proprie acestei campanii, care devine astfel una de dezinformare şi îndobitocire, promovând o hartă ciopârţită a României Mari, în care au uitat “din greşeală” să treacă şi judeţe din sudul Basarabiei: Ismail, Cetatea Albă, Chilia, Bolgrad, Bucovina de Nord, ţinutul Herta şi Cadrilaterul, pământuri româneşti în aceeaşi masură, smulse din trupul ţării de aceeaşi ruşi, ucraineni şi bulgari.

Astfel, devin promotorii, sub platforma “românismului”, a unei aşa zise campanii pro-Basarabia, ilustrată prin harta ciuntită promovată pe timpul lui Brejnev şi difuzată în proporţii de masă. Mii de tineri români poartă tricouri cu această hartă, în nenumărate oraşe din România harta poate fi văzută lipită pe pereţii clădirilor, internetul este plin de imagini ale aceleiaşi hărţi. Mai mult chiar, şi pe Wikipedia au fost deja aşezate aceste reprezentări falsificante ale Romaniei. Atacul la harta mentală a desfăşurării româneşti dintr-o zonă cheie a Basarabiei, convine forţelor pro-moldveneşti şi pro-ucrainene, denaturându-se astfel adevărul despre teritoriile româneşti încarcerate astăzi în hotarele Moldovei şi Ucrainei.

În ce-i priveşte pe ceilalţi diversionişti, care se imbracă tot cu hainele altora, ale legionarilor, “legionarismul” şi “nationalismul” celor de la Noua Dreaptă este, de asemenea, numai de lustru şi faţadă, nu are nici un rezon sufletesc adânc. Cum ar putea fi aceştia naţionalişti români când îi vedem alăturaţi ruşilor extremişti, creaţi şi susţinuţi din umbră de KGB. Noua Dreaptă a semnat recent un acord de parteneriat cu o grupare neo-fascistă de pe teritoriul Rusiei, “Евроазиатский соrюз молодежи” (Uniunea Tinerilor Euroasiatici), după cum arată un articol apărul pe un site rusesc.

De altfel şi simbolistica celor de la Noua Dreaptă spune destule despre orientarea lor reala: ei se afişează cu tot felul de însemne celtice, neo-pagâne şi chiar dacă se îmbracă în verde şi flutură steaguri verzi, pe fond sunt nişte tipi penibili – ce intră în categoria imposturii derizorii – cei care compun „organizaţia”, care nu are oricum mai mult de 60-70 de membri.

Evident că dacă este tolerată existenţa unei astfel de organizaţii, înseamnă că cineva extrage un profit din prezenţa noua_dreaptapublică a unora aşa zise organizaţii extremiste.

Aflăm imediat şi cine trage profitul, cui folosesc manifestările membrilor Noii Drepte şi “noilor golani”de pe site-ul www.pcrm.md, unde Partidul Comunist aflat de aproape 10 ani la conducerea RM, “tremură” de spaimă la adresa “teribilei” organizaţii care ameninţă independenţa ţărişoarei. Găsim luări de cuvând ale deputatului comunist Grigore Petrenco şi materiale numeroase care încearcă să alinieze aşa zisele şi inventatele legături Traian Băsescu – Noua Dreaptă, Traian Băsescu – Dorin Chirtoacă, Dorin Chirtoacă – Noua Dreaptă, etc.

Procedura este clasică sovietică şi aduce aminte de statuia Soldatului Sovietic Eliberator din centrul Chişinăului, a cărui soclu se referă la eliberarea Moldovei de “fasciştii români”. E o formă de propagandă îngroşată specific anilor ‘50 şi Războiului Rece, perioadă în care inamicul URSS-ului, era identificat cu Vestul imperialist şi fascist. Aşa cum se ştie, nici atunci Vestul nu era fascist/nazist şi nici acum România/Vestul nu are nimic de a face cu hitlerismul-nazismul-fascismul. Comuniştii au mai acuzat de “extremism, xenofobie şi intoleranţă” diverse ziare din Moldova pretinzând că ar avea legături cu mişcarea legionară. Din câte ştiu eu, dacă ar fi existat astăzi vreo mişcare legionară pe cuprinsul României, s-ar fi văzut sigur până acum măcar câţiva comunişti ciuruiţi de gloanţe. Până una alta, cei care au omorât, cei care sunt vinovaţi de crime şi de atacuri contra populaţiei civile din Chişinău şi Bucureşti sunt comuniştii Ion Iliescu şi Vladimir Voronin.

Aşa cum Noua Dreaptă nu reprezintă decât o adunătură de epigoni, imitatori ai vechilor legionari, tot astfel impostorii cu numele de “Noii Golani” sunt epigonii şi imitatorii caricaturali ai vechilor golani ai Pieţei Universităţii, cei care au ţinut piept, singuri împotriva tuturor, regimului pro-sovietic a lui Ion Iliescu.

Un alt impostor: Tudor Cojocaru

tudor cismigiu(La îndemnul dirigintei lor, 4 elevi de la liceul “Gheoghe Asachi” din Chişinău au săvârşit un gest notabil în octombrie 2006: au dat jos o plăcuţa, pe care scria “Liceul moldo-francez”, înlocuind-o cu româno-francez. Actul, de bun simţ elementar a fost fructificat ulterior de unul dintre elevi, devenit nici mai mult nici mai puţin decat „erou” …

Din cei patru tineri, toţi aflaţi la studii în România, doar unul s-a implicat activ în mediul studenţesc “apolitic” din România, iar restul au rămas pe dinafară, acesta fiind Tudor Cojocari, actualul preşedinte LSBB/LSBR. „Eroicule” – aşa îi place să i se spună de către fete. Cu toate că, după spusele unuia dintre ceilalţi 3 tineri, Vitalie Zgarbur, pe care l-am cunoscut anul acesta la Şcoala de Vară de la 2 MAI, Tudor Cojocari a fost cel mai fricos dintre ei, fugind primul de la locul faptei.)

Textul lui Tudor Cojocari despre asociaţiile studenteşti din România (vezi aici) vine ca o completare la celelate texte apărute până acum despre asociaţiile basarabenilor din România realizate, mai mult ca sigur, de colaboratorii SIS, dintre care unul a fost publicat în Moldova Suverană.

Şi textul lui Cojocari şi textele SIS-ului înferează cu mânie oarbă pe unii din liderii mai vechi ai asociaţiilor de studenţi din România. Astfel, “ppcd-iştii” atât de urâţi de Cojocari sunt stigmatizaţi de raportul SIS ca fiind colaboratori ai serviciilor de informaţii româneşti SRI, SIE, etc, etc. (Înfăţişarea în alb şi negru şi ostracizarea tinerior simpatizanti ai PPCD indică o politică de polarizare cel puţin ne-sinceră în premiză.)

Aşa că iată cum ţintele se suprapun.

De altfel, pe fond, întreaga jeluire a lui Tudor Cojocaru nu-i altceva decât o prolixă trecere în revistă a tribulaţiilor organizaţiilor moldoveneşti care de ani şi ani de zile se zbat să se facă că există când, în realitate, ele sunt în majoritate infiltrate, controlate, penetrate şi abuzate de colaboratori şi agenţii serviciilor noastre dragi de la Chişinău.

În realitate, mai toate grupusculele şi grupurile exprimă interesele unor grupări partinice de la Chişinău, iar alura de independenţă pe care şi-o asumă ipocrit Tudorache este praf în ochi, deoarece el este membru tot al unui partid care pe scena politică moldovenească nu a însemnat nimic până la alegerea lui Dorin Chirtoacă în funcţia de primar al Chişinăului. Ca şi la Bucureşti, toate grupările politice de la Chişinau au “schelete în debara”. Iar curvăsăria din viaţa politică de pe ambele maluri ale Prutului este aidoma.

Pretenţiile de independenţă si de activitate în interesul exclusiv al studenţimii sunt de cele mai multe ori vorbe în vant.

Istoria vieţii politice de la Chişinău n-a început odată cu descoperirea ei de către Tudor Cojocari şi a celor de la “Noii Golani”, mari susţinători ai „opoziţiei” de la Chişinău. Înainte ca ei să deschidă ochii în politică, vreme de 15 ani, principala forţă politică cu orientare pro-românească a fost PPCD. Dacă Tudor Cojocari ar avea onestitate în analizele sale socio-politice, ar fi bine să se inspire din activitatea îndelungată a profesorului său Dan Dungaciu, dusă alături de PPCD.

După cum scria chiar Dan Dungaciu, succesul lui Chirtoacă la primăria or. Chişinău a fost alimentat tocmai de munca de peste un deceniu a PPCD şi “Noii Generaţii” de consolidare a identităţii românesti în rândurile tinerilor de la Chişinău.

Contextul în care PPCD a ajuns să se asocieze cu PCRM este ignorat voit de tânărul politician Tudor Cojocari. E păcat că nu-şi aduce aminte de succesiunea revoluţiilor laleleor la Tbilisi, trandafirilor la Kiev, care a culminat cu revolutie oranj ce a cuprins intregul spatiu GUAM respectiv Georgia, Ucraina, Moldova, şi finalmente, România.

Organizatorii din spate ale acestor revoluţii sunt americanii, iar aşezarea lui Iurie Roşca în aceeaşi barcă cu Voronin, care a refuzat semnarea memorandumului Kozak, a avut loc la insistenţele celor trei preşedinţi portocalii: Iuşcenko, Saakaşvili şi Băsescu.

Prin planul Kozak se obţinea controlul total – şi legal mai ales al Basarabiei. PPCD s-a împotrivit în strada, a organizat mari demonstraţii de protest, iar Voronin a renunţat în ultimul moment să semneze Memorandumul Kozak, Putin anuland vizita la Chişinău. Voronin a devenit atunci preferatul Occidentului.

Declaraţia recentă făcută de Traian Băsescu la postul public de radio, cu privire la sprijinul acordat lui Vladimir Voronin în formarea unei majorităţi în primăvara anului 2005, când Voronin a fost ales pentru a doua oară preşedinte al Republicii Moldova cu voturile Partidului Popular Creştin Democrat, este semnificativă pentru oricine are urechi de auzit.

Acuzele lui Tudor Cojocari se înscriu de fapt în linia manipulatoare şi mincinoasă de-a dreptul a unor grupări politice de la Chişinau cu orientare pro-moscovită dovedită, iar acţiunea sa este cu atât mai perfidă cu cât acesta se pretinde ipocrit neangajat politic şi interesat exclusiv de binele basarabenilor veniţi la studii în România. Legătura sa directă cu gruparea „noilor golani” şi cu campania acestora de dezinformare trasează încă un contur semnificativ al profilului sau. Deşi şi el promoveaza harta ciuntită a aceastora, chiar în contul său de flickr există o fotografie a sa cu o imagine a hărţii României Mari – ceea ce arată ca el ştie prea bine cum arată România şi Basarabia. Poza este mai veche şi probabil că între timp alţii – „noi prieteni” de-ai săi l-au lămurit să promoveze o hartă “nouă” cu un cu totul alt mesaj.

cojocari stie harta corecta a Romaniei

cojocari stie harta corecta a Romaniei

Convingerile pro-moscoviciste ale lui Tudor Cojocari

Pe blogul lui Cojocari găsim un reper interesant care oferă o imagine asupra convingerilor sale. Este vorba de o recenzie dedicată lui Serghei Moscovici (vezi aici), de fapt un material extins de pupincureală dedicată unui comunist din vechea generaţie bolşevică lăudat şi prezentat cu entuziasm de „anticomunistu”  Tudorachi. Acest Serghei Moscovici, modelul lui Cojocari, este un alt tovarăş al familiei Tismeniţki, născut în România, ţară pe care a părăsit-o la vârsta de 22 de ani, al cărui fiu, Pierre Moscovici, a continuat tradiţia comisarială, devenind comisar european, fostul raportor şi supraveghetor al României din partea Parlamentului European.

Pe saitul romaniamurdara.ro am găsit o scurtă prezentare a acestui bolşevic-model, completată cu un text ce aparţine lui Paul Goma, un dizident autentic, basarabean care nu mai are nevoie de vreo prezentare.

“Născut în 1928 sub numele Strul Hers Moscovici, într-un mediu sionist, actualul Serge a optat pentru comunism, intrând în 1939 în reţeaua ilegală şi conspirativă de partid. Partidul era în afara legii deoarece Internaţionala proclamase dorinţa ruperii României în bucăţi atribuite « imperiilor » din jur. Structurile moscovite, CEKA, NKVD, au creat reţele clandestine între care se găsea şi Strul Moscovici, al cărui agent de legătură purta numele conspirativ de Kappa. Amicul cel mai apropiat din acea perioadă a lui Moscovici, Gheorghe Crăciun, va fi cunoscut peste ani drept macelarul de la Aiud sau torţionarul de la Aiud, director al penitenciarului  Aiud.
Clanul_Moscovici_-_PoliromLa un moment dat, Moscovici alege varianta traiului în zone mai aerisite, conform unui plan mai larg de răspândire în Occident (vezi şi cazul trotkistilor Virgil Ierunca şi Monica Lovinescu) ; se duce la Paris şi începe să urce pe treptele afirmării universitare, unde pune baze teoretice concepţiilor sale primare comuniste. Este iniţiatorul teoriei reprezentărilor sociale şi ocupă în prezent postul de director al Laboratorului European de Psihologie Socială din cadrul Fundaţiei “Maison des sciences de l’homme” din Paris. Îşi schimbă numele în Serge Moscovici şi este pus membru onorific în numeroase instituţii academice, inclusiv membru al Academiei din Moscova şi membru onorific al Academiei ungare de ştiinţe.

Conform dezvăluirilor lui Paul Goma (foto mai sus din Jurnalul sau), adevăratul patron din umbră al Editurii Polirom ar fi chiar Serge Moscovici, fostul agent bolşevic Strul. Dacă este aşa, nu este singura instituţie acoperită în care funcţionează oameni educaţi de Moscova în specificul tehnicilor conspirative. La Polirom dar şi la Humanitas s-au concentrat reprezentanţii unui « curent » izvorât din celule ideocratice adânc scufundate  şi bine infăşurate de reţeaua « conspiraţiei deschise ». Grupul mai funcţionează şi în jurul unor reviste precum « Sfera politicii », « Politica », « 22 », « A treia Europa »  susţinute de Soros, sau « Dilema Veche », susţinută de Patriciu, « Idei în Dialog », supliment cultural al publicaţiei Caţavencu, sau « Observator Cultural » întreţinută de avocatul GDS, dar şi în alte edituri, catedre, universităţi, cum ar fi Universitatea Central-Europeană (CEU) a lui Soros, cu sediul central la Budapesta. Însăşi Polirom are un « Supliment de Cultură » dăunător şi ramificaţii asijderii ân Republica Moldova.

Această grupare generic adapostită sub sigla GDS participă la fenomenul postdecembrist al acţiunii de « înfăşurare » a României într-un  înveliş geopolitic falsificator, care desfigurează chipul acestei  ţări şi al acestui popor în lume. Polirom este o verigă, un nod, care are un rol bine stabilit în « revoluţia culturală », în operaţiunea « revizurii noţiunilor ». Acţiunea este rezultatul cooperării unor panideii, unor « internaţionale », a celei clasice, la vedere, Kominterniste cu cea a Mitteleuropei, de tipar neokominternist, care s-a afirmat  şi s-a stabilizat în Europa Occidentală, începând de prin anii ‘70. Efectele ei sunt pe deplin vizibile după 1989.  Frontul Salvării Naţionale (FSN) în care s-au regăsit iniţial majoritatea actorilor GDS, la comanda lui Silviu Brucan, a fost expresia panideii imperiale de sorginte moscovită cu un rol major în operaţia de falsificare şi/sau dislocare a ideii naţionale din spaţiul mental românesc.

Reţeaua are drept un obiectiv, pe termen lung – cel puţin o generaţie sau două -, acela de a obţine puterea totală, după modelul sovietic dar cu mijloace moderne, de a desfigura şi remodela “harta mentală” a poporului român. Actorii acestei grupări ideologice, anti-ortodoxe şi anti-româneşti, (regizorii stau mai la distanţa) încearcă să definească o anume “hartă  cognitivă” pe care s-o impună utilizând resursele aparatului instituţional, în care şi-au găsit loc în poziţii cheie atât înainte cât şi după 1989.  Astfel acţionează continuu la erodarea şi distrugerea simbolurilor naţionale, a pilonilor românismului, a culturii şi ortodoxiei, de la Ştefan cel Mare şi Sfânt la Sfinţii Închisorilor, de la Eminescu la Părintele Staniloae.

O preocupare constantă, de ordin strategic este rescrierea istoriei, « prelucrarea » acesteia – respectiv ocultarea rădăcinilor ateist-bolşevice ale ciumei roşii, stergerea din memoria şi de pe retina supravieţuitorilor şi urmaşilor a adevărului, folosind inclusiv şi mai ales mijloace instituţionale. Polirom este doar un instrument de smintire, ce face parte din mai vasta operă de « inginerie socială » la care mosmondeşte neobosit fostul agent bolşevic Strul Moscovici, alături de alţii ca dânsul, moştenitori ai misiunii lui Leon Tisminenski, fiul şi tovarăsii săi de drum Mungiu, Pleşu, Patapievici, Codrescu-Adolf eiusdem farinae…

1919_Erster_Kongress_der_Komintern_in_MoskauÎn laboratoarele criminalei revoluţii franceze, continuată apoi de cea marxist-leninistă, s-au pus bazele teoretizării politice în concepte precum « stânga » şi « dreapta ». Revoluţia (revolvo – întoarcere pe dos) a însemnat atunci peste 200 000  de victime şi zeci de milioane pânp astăzi. Tot cu aceeaşi ocazie s-au pus bazele actualului sistem politic – falsa şi formala idee de dreapta şi stânga – închipuită la origine de iacobini şi girondini – aşezaţi pe scaune unii la stânga şi alţii la dreapta pupitrului central, de fapt aceeaşi grupare de bolnavi. După tiparul acesta, astăzi, anodini cu diverse pseudonime, o fac pe « teoreticienii de dreapta », alături de alţi anti-creştini şi anti-români notorii, cu toţii hulitori ai lui Eminescu, în timp ce alţii, de aceeaşi teapă, se ocupă de « valorile stângii ».

Tovarăşii au ştiut să se împartă după modelul « revoluţionar », pentru a acoperi întregul spectru politic, administrativ, cultural şi a controla total ţările ocupate.”

Aşadar, în ce-l priveşte pe studentul la sociologie Cojocari, cel care îşi îndeamnă colegii să „ia lumină” de la un Moscovici, lucrurile stau clar (şi) la capitolul formare şi educaţie. E greu să mai adaugi ceva după această trecere în revistă a grupării din care intenţionează să îşi tragă seva „liderul” nostru de generaţie…

Impostura este o haină îmbracată de mulţi dintre cei care ies în faţă ca păduchele pe frunte, în lumea politică de la Bucureşti şi Chişinău. Cojocari nu face deosebire şi îi prevedem un viitor politic pe măsură.

Anunțuri

15 răspunsuri to “Aroganta imposturii si „noii agenti” ai rusoilor”

 1. Shelaru Alexandru said

  Interesant articol, mi-a facut placere sa il citesc.
  Este un lucru straniu,un paradox referitor la ceea ce se intimpla in zilele noastre, printre noi: de parca avem de a face cu oameni culti, inteligenti, ma refer si la insasi Tudor, dar si multi altii care isi fac studiile in RM si in Ro, implicati mai mult sau mai putin activi in politica din Moldova, sustinatori ai diferitor partide, cica anticomuniste, iar cand discuti cu ei despre PPCD, sau iti manifesti sprijinul, simpatia, hai sa spunem si admiratia pentru PPCD, incep sa te atace precum am trai intr-o lume needucata, aducand fel de fel de argumente nastrusnice, bazandu-se doar pe un singur reper, „TRADAREA”, care de altfel si a fost inspirat de un curent in mass media timp de 4 ani, promovate de ziare precum Timpul, Jurnal, ZdGarda, etc. care reprezinta nu altceva decat manusa fostei „opozitii” care s-a delectat din fondurile moldovei din 91 pana la comunisti …
  Si totusi, avem printre noi o multime de studenti care activ promoveaza persoane invechite, cel putin pomenesc de ei in discutii,oarecum slavinu-i, persoane ca, Matei, Motpan cu ai lui 380 de grade, Dabija, Hadarca, Salaru, si multi alti profitori si oportunisti ce au uitat de M. de emancipare nationala, de Romanii ce au stat in piata si au cerut JOS COMUNISMUL si ALFABETUL LATIN, de insasi ideea de SUNT ROMAN SI PUCTUM, cand au ajuns in fotoliile moi ale parlamentului, dand betii in fiecare seara in Hotelul Codru …
  Ce sa zic, este la mijloc ceva, care incerca sa distruga gandirea libera a tineretului, indiferent cu ce, numai sa nu il lase sa se gandeasca liber, la acest teritoriu mioritic, pe care isi duce traiul acelasi neam, neamul ROMANESC …

  In final voi semna cu o propozitie, in care impart locurile liderilor de la Chisinau:
  Urecheanu – paznic la Ambasada Federatiei Ruse, Filat muncitor necalificat la Fabrica de Ciment, Ghimpu – maturator la casa de nebuni poloneji, Chirtoaca – animator la gradinita, Lupu – striptizior la un azil de batrane, Voronin – sub o placa cu cifre …

 2. Tania said

  Romanian and Russian fascists ally against Ukraine and Moldova

  Natalia Sineaeva-Pankowska, Special to Kyiv Post

  The Russian Fascist Eurasian Youth Union (ESM) and the Romanian fascist New Right group (Noua Dreapta) have made a pact to cooperate in defense of the Orthodox faith. They will also “organize joint actions to defend the rights of the Russian and Romanian populations in Ukraine” and “support national movements that are now repressed by the Ukrainian authorities”.

  They justify their agreement on the grounds that “the existence of Ukraine is not fair to the interests of Russian and Romanian people”, but the reality is that it will further destabilize Ukraine’s fragile political situation. Moldova, and its separatist Trans-Dniester region, is also a priority target for the bloc’s future activities.

  The ESM is the youth wing of the Eurasian Movement, headed by the Russian philosopher and political scientist Alexander Dugin, who recently became a director of the Centre for Conservative Studies at Moscow State University’s Department of Sociology.

  He is said to be close to some individuals in the Russian ruling elite. The Eurasian Movement’s ideology originates in the early 20th century. It is based on Russian nationalism and imperialism and calls for the formation of a new Eurasian empire centered on Russia. The Movement’s leading body includes diplomats, journalists and politicians from Russia and other eastern European countries, including the leader of the pro-Russian Progressive Socialist Party of Ukraine, Natalia Vitrenko. The Movement has a representative in Moldova, who is based in Trans-Dniester, a mainly Russian-speaking strip of land on the Moldovan border with Ukraine, which is a meeting point for Russian and Ukrainian nationalist extremists.

  The ESM,which also has branches in many eastern European countries, including Moldova and Trans-Dniester, is banned in Ukraine because of its extremely violent nature. In Moldova and Trans-Dniester, representatives of the Eurasian Movement and the ESM are part of the hardline opposition to Communist President Vladimir Voronin and the current Moldovan government, whom they criticise for not being pro-Russian.

  The Romanian New Right group, which has a branch in Moldova, has recently become quite active and played a visible role in violent anti-government protests in April in Chisinau, the capital of Moldova. It also organized a chain of protests throughout Romania at the same time, mainly by young people, to oppose “communist totalitarian dictatorship” in Moldova and to unite the two countries.

  New Right’s own ideology has its roots in Corneliu Codreanu’s anti-Semitic Iron Guard of the 1930s. Its main aim is to restore the “Greater Romania” of the interwar period which included the Ukrainian part of Bukovina and Moldova. These fascists are notorious for their militant nationalism and their opposition to Roma people, the Hungarian minority, gays, communists, the European Union and religions other than Orthodox Christianity. Internationally, New Right is part of the European National Front, an umbrella group of fascist and nazi organizations that includes the Falange in Spain, the National Democratic Party in Germany, New Force in Italy and National Rebirth of Poland. The ENF’s gathering in Germany in 2007 was attended by Chris Beverley of the British National Party.

  New Right also cultivates links with mainstream right-wing politicians, including Dorin Chirtoaca, the mayor of Chisinau and vice-chairman of the Liberal party of Moldova, who is known for his hardline pro-Romanian and pro-unification views. A frequent visitor to Romania, Chirtoaca has participated in New Right events. Significantly, New Right has also built links with sections of the mainstream media in Moldova, including the Vocea Basarbiei radio station and newspapers such as Timpul and Ziarul de Garda.These papers have also become an unofficial political platform for Moldova’s Liberal and Liberal-Democratic parties and are notorious for Holocaust revisionism and the iconization of Ion Antonescu, Romania’s pro-Nazi wartime dictator. In Moldova, they pose as democratic and pro-European media supported by such respected organizations as the Centre for Independent Journalism.

  New Right’s Moldovan leader Sergiu Bacalov is employed in the History Department of the Moldovan Academy of Sciences and writes extensively on the “history of the Romanians”. What seems marginal in western Europe has become mainstream in post- Soviet countries such as Moldova. The issue of re-division of territories is at the top of the agenda of post-Soviet regional politics today as Russia tries to maintain its influence in the former Soviet countries. Conflicts between Romania and Ukraine have become widely discussed in the media and by politicians.

  Similarly, the violent events that followed the Moldovan general election in April can be analyzed in this context. One of the key roles in these political territorial conflicts is being played by previously marginal fascist groups that are gaining growing popularity in the region, have increasing access to the media and hide their disruptive agenda behind slogans about “democracy”,“human rights” and “free speech”.

 3. spritzi21 said

  BLA,BLA,BLA

 4. becks said

  in mod normal, ar trebui sa iti raspund in termeni foarte duri pentru incompetenta ta si prostiile pe care le debitezi, dar nu o voi face pentru ca statul de baiat bine crescut ma impiedica.
  insa va trebui totusi sa iti dau replica pentru ca nu ma pot abtine… in primul rand sa stii ca „noii golani” si „noua dreapta” chiar lupta pentru binele romanilor din Basarabia, facand campanii din bani personali, in timp ce multi asa ca tine stau bine merci in fata pc-ului si critica. intr-adevar nici eu nu sunt de acord cu harta promovata de NG pentru ca nu prezinta toate teritoriile romanesti rupte din trupul tarii. spre deosebire de ei Noua Dreapta promoveaza harta adevarata a Romaniei Mari. Sa stii ca in ND nu sunt 70 de persoane asa cum bati tu campii pe aici…macar trebuia sa te informezi cat de cat inainte de a lansa unele afirmatii. am fost astazi,1 decembrie, in Sfantu Gheorghe(Covasna, Romania) si am sarbatorit impreuna cu romanii de acolo ziua nationala si am fost in jur de 250 de membrii din organizatia „Noua Dreapta”. Noi chiar punem suflet in ceea ce facem si facem totul pe banii nostri, din voluntariat. nu suntem sustinuti financiar de nimeni astfel incat suntem nevoiti sa venim cu bani de acasa pentru actiuni. Ma doare cand vad asemenea aberatii ca cele scrise de tine mai sus.

  • Corina Ciobanu said

   Bine, bine, iti inteleg supararea. Dar raspunde-mi la o intrebare, daca tot zici ca nu am dreptate in ce-i priveste pe baietii de la ND, ce a cautat Tudor alaturi de neo-fascistii din Rusia?
   Poti sa-mi zici tampita, poti sa-mi zici cum vrei, dar am boala de moarte pe rusoi si pe tot ce este rusesc. Si o organizatie care pretinde a fi nationalista si legionara, ca Noua Dreapta, nu ar trebui sa aiba nici o legatura cu rusii care ne-au ocupat tara. Plus ca mi se pare ca intineaza memoria adevaratilor legionari, care au fost omorati de comunisti, si care nu ar fi acceptat niciodata pacea cu ocupantul rus. E gresit ceva pana aici?
   Degeaba au ajuns la Sfantu Gheorghe sa fluture de doua ori din steaguri, doar asa de vazul lumii, asta nu ne scapa de rusoi.
   Nu pun in discutie buna-credinta a membrilor simpli, la fel ca si tine, care chiar depun suflet in ceea ce fac. Dar lucrurile nu sunt in totdeauna cum par, iar in spatele unui grup de oameni,de obicei sta cineva si trage sforile.
   Crede-ma, si eu mi-am luat teapa in ceea ce tine de grupuri asa zise militante pentru binele tarii, am depus mult suflet in ceea ce am facut, dar, din pacate, nu toti erau ca mine… si pana am sa-mi gasesc o forma in care sa ma fac utila, mai stau in fata pc-ului..

 5. Becks said

  iti inteleg frustrarea vis-a-vis de unele chestii… si eu la randul meu ii urasc pe rusi din multe motive. in fine…
  nu ne poti acuza ca ne-am dat cu comunistii pt ca cei cu care tudor s-a intalnit reprezinta o miscare de dreapta, anti-comunista, in nici un caz cu cei din parditul cu secere si ciocan :)).
  Apropo de Sfantu Gheorghe, sa stii ca nu s-a rezumat doar la a flutura de doua ori din steaguri, a fost cea mai tare actiune la care am participat. Romanii de acolo s-au bucurat enorm cand am venit, vreo 2000 ni s-au alaturat noua in mars. O doamna romanca a iesit la balcon si flutura steagul tricolor plangand. Atunci chiar am simtit ca am facut ceva bun pentru cei de acolo. a fost pentru prima data dupa `90 cand romanii de aici au sarbatorit public ziua nationala a Romaniei.
  in fine… poate cu timpul iti vei mai schimba opiniile. Numai bine!

  • Corina Ciobanu said

   deci s-a intalnit, ai confirmat. poa sa fie si anti-comunisti, si anti-fascisti si anti-evrei si cum vrei tu sa le zici, rusoii tot rusoi raman, indiferent de coloratura, ocupantul tot ocupant ramane.
   Si eu am tot fluturat steaguri de vreo 7-8 ani incoace. Bineinteles ca e tare misto, iti da niste emotii de nedescris, mai ales cand esti inconjurat de oameni care fac acelasi lucru ca tine, si ai cu cine impartasi trairile. Dar multa lume se rezuma la asta si li se pare suficient. In timp ce inaintasii nostri au aparat cu arma in maina si cu pieptul dezgolit acest pamant, acest popor, aceasta limba, noi ne taram ca niste melci,si zicem ca a fost „cea mai tare actiune”. 🙂

 6. Becks said

  mda… asta e ultimul comment pe care ti-l las. pentru ca tu oricum nu intelegi nimic din ceea ce zic eu. as dori totusi sa te trezesti la realitate pentru ca vezi tu suntem in secolul 21…la ce te asteptai sa facem in Sfantu Gheorghe? sa luam arma si sa impuscam ??? sau sa fi mers toti cu sabii si sa facem carnagiu acolo ? Sa fim seriosi suntem oameni rationali nu din aia din pesteri. in fine ramai tu la parerea ta. In timp ce noi inghetam de frig si am scos pentru prima data romanii din Sf Gheorghe pe strada…tu stateai bine merci in casa la caldutz si te uitai la tv si papai pizza :X. si pe net o faci pe nationalista :)). Bafta mai departe!

  • Alex said

   Usor , usor , pare a fi o persoana intelegatoare .
   Dar ma intreb , nationalistii rusi au aceleasi probleme cu faptul ca i-am dat afara din tara pe parintii lor ?
   Sau si ei , ca noi , pur si simplu isi iubesc tara ?
   Totusi , ai zis bine . Am fost cu steagurile , le-am fluturat , dar daca vrea Corina , strang cativa baieti , ‘gasim’ niste arme si o luam la Sf. Gheorghe sa facem razboi :-?? Poate se simte mai bine apoi .

  • D-le Becks,

   In comentariu tau ai spus: „Sa fim seriosi suntem oameni rationali nu din aia din pesteri.” Pai daca sunteti oameni rationali de ce l-aveti ca mentor pe Emanuel, alias Isus Cristos care a fost nascut in pestera ? Tara se apara numai si numai cu cu sabia ori pistolul mitraliera in mana, prin actiuni duri si necrutatoare, altfel veti ingheta si muri de foame in speranta ca dusmanii vor renunta la planurile lor teroriste si criminale, de dragul vostru, ca ati imbracat camasa verde si falfiti steagul national ori al organizatii voastre. Si inca ceva,organizatia „Noii Golani” din care faci parte ori cu care esti asociat, nu-i o denumire nobila care sa faca cinste si onoare romanilor, urmasi ai geto-dacilor, ci o insulta si cuvant de ocara la adresa Natiunii si Tarii noastre. Pai daca Iliescu va facea magari, ori boi,ori prosti, voi va luati dupa el si dadeati denumirea organizatii de „Noii Magari”, ori „Noii Boi”, ori „Noii Prosti” ? Nu-i suficiet ca rusii ocupand jumatate din Moldova, i-au poreclit pe moldovenii de peste Prut basarabeni,iar Imperiu Austro-Ungar ocupand nordul Moldovei, i-au poreclit pe moldovenii de acolo bucovineni, si din naivitate si prostie au fost acceptate aceste porecle, lasand impresia ca n’ar fi vorba despre o Moldova Mare, ci de Moldova, Basarabia si Bucovina, deci de trei tari diferite ?! In inchiere ai spus:”Bafta mai departe!” Esti cumva tigan D-le Becks de folosesti cuvantul „bafta” din limbajul tiganesc in loc de NOROC din limbajul geto-daco-roman ? Nu te supara D-le Becks, dar ca sa fi nationalist cum pretinzi ca esti, trebuie inainte de toate sa cunosti bine istoria, cultura si limba noastra nationala si apoi sa te apuci de politica, altfel te vei aprinde ca un foc de paie si te vei stinge repede si disparea ca si cum n’ai fi fost, cum s-a intamplat cu multi astfel de „patrioti”.

 7. Stefan said

  Draga Ciobanita te rog nu mai insulta cei mai patrioti tineri ai generatiei noastre!Sunt singurii carora le pasa cu adevarat de Basarabia.Insulti fara sa sti pe cine ai in fata.Legi Noua Dreapta de stadioanele de fotbal? Draga mea eu nu calc pe acolo.Crezi tu ca sti ce este rusofobia? Incearca mai intai sa pierzi cativa membrii ai familiei in razboi cu ei si apoi te astep sa mai povestim.Ma numesti unealta a PCRM? Te anunt ca regimul comunist a daramat casa familiei mele,i-a confiscat pamantul si a trimis capul ei in lagar de exterminare.Ce sti tu draga Ciobanita despre doctrina si lupta Legiunii? Ai avut vreun membru in familie macar? Cat despre conducerea organizatiei nu inteleg cum poti lansa niste acuze imaginate de tine ca fiind reale.Si iaca eu nu sunt doar un simplu membru ,,care chiar depune suflet,,.Si da,la Sf. Gheorghe a fost cea mai tare actiune de pana acum.Nu am mai simtit niciodata ce am simtit atunci.Dar presupun ca nu intelegi ce inseamna sa aduci un moment de mandrie pentru mii de romani.Eu te invit la reconsiderare si poate intr-o zi dupa mai mult studiu vei dori sa ni te alaturi. Traiasca Romania Mare!

  • Corina Ciobanu said

   Da, Traiasca Romania Mare! Asta putem spune cu totii in cor, frumos ar fi sa o facem imbracati in camasile noastre de acasa, nu in camasile altora pe care nu i-am intrebat daca ne dau voie sa le purtam uniformele si sa le imitam juramintele si cantecele, fara a trece prin jertfa lor, nici macar cu gandul. Treaba voastra cum va numiti voi ce-i care imbracati camasile arhanghelilor, daca sunt printre voi unii cu suflet curat, tot respectul si consideratia! Dar purtatul straielor altora, insusirea cantecelor altora, incercarea de a imita pe altii care au platit pentru Crezul lor cu multa puscarie, suferinta si moarte mi se pare in cel mai bun caz o impietate. Daca aveti respect si consideratie, ridicati-le statui, pomeniti-i, reparati drumuri si poduri cum au facut-o si ei, reparati gospodariile oamenilor cum au facut-o si ei, ridicati biserici, ziditi in voi altare vii, si abia apoi incepeti a le canta din cantece. Ramaneti altfel niste epigoni jalnici, cu mintea incurcata de confuzii, niste plagiatori, blocati in copy-paste.

   • Draga Corina,

    Ti-am citit cu atentie comentariile si examinat bine opiniile.Bravo tie! Ai perfecta dreptate si te felicit cum ridici anumite probleme de interes national. Avand in vedere raul pe care ni l-au facut de-a lungul timpului, rusii,ungurii,tiganii si jidanii, cu acestia nu trebuie sa intretinem nici un fel de relatii de prietenie, pentru ca ei indiferent ca sunt de dreapta ori de stanga,fascisti ori anti-fascisti, nu sunt prietenii Natiunii Romane, ci dusmanii ei de moarte. Un lucru vreau sa te rog, daca esti romanca get-beget, nu mai folosi in comentariile pe care le faci cuvantul „misto” ca-i de origine tinganeasca si nu ne facei nici o cinste si onoare sa-l adoptam. Deasemenea, ar fi bine sa nu-i mai indemni pe tinerii nationalisti sa ridice biserici,pentru ca biserica este cea mai teribila arma a judaismului de dominarea si sclavizarea lumii crestine de catre jidani. Crestinismul este ca si comunismul opera jidanilor si ambele sunt internationaliste nu nationale, adica fondate de romani, urmasi ai geto-dacilor. In rest toate cele bune si mult succes in lupta pentru o Romanie Mare, independenta si suverana, de la Nistru pana la Tisa si a romanilor si numai a romanilor.

 8. Stefan said

  Ai o problema cu observatia si atitudinea.Sau cel mai probabil o problema cu noi.Si atunci nu ne putem intelege.

  • Domnule Stefan,

   Nu te grabi,nu sari peste cal. Am tot respectul pentru tine si mai ales pentru famila ta care a avut de indurat atatea necazuri din cauza judeo-bolsevicilor sovietici, dar este bine sa intelegi ca si Corina Ciobanu are dreptate si ia atitudini, si nu-i bine sa ei in nume de rau, daca a sesizat niste lucruri care nu sunt deloc la locul lor, ci miroasa a SRI si a fatarnicie. Ai intrebat-o, citez: „Ce sti tu draga Ciobanita despre doctrina si lupta Legiunii?” Cred ca stie destul de multe de vreme ce a spus ca, cei care au imbracat astazi camasa verde nu se pot compara cu legionarii Capitanului. Apoi am impresia ca tu cunosti numai partile bune ale Legiunii, nu si greselele ei, mai ales cele comise de secta simista a lui Horia Sima, care in Ianuarie 1941, a ordonat legionarilor sa traga in Maresalul Ion Antonescu si Armata Romana care se pregatea de razboi pentru reintregirea tari si zdrobirea Imperiului Diabolic Comunist.Si aceasta ti-o spune un fiu de legionar, care este un vis al Garzii de Fier.Sper sa nu te supere adevarul si sa dovedesti ca esti legionar prin fapte nu prin vorbe goale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: