Ciobanita

"A rosti numele de Basarabia e una cu a protesta contra dominatiei rusesti" M. Eminescu

Comuniştii fură din nou

Posted by Corina Ciobanu pe Iulie 29, 2009

image-sectie-votareTocmai am vorbit cu cei de acasă, de la Chişinau şi am avut surprinza să aflu că  avem 3 noi locuitori în casă, absolut invizibili.

Mama mea,  a avut surpriza să descopere că  în lista electorală a secţiei de votare de care aparţinem, mai figurează înca 3 persoane total necunoscute, cu drept de vot însa, incluse în liste şi aşpeptate să-şi exercite dreptul cetăţenesc.

Maică-mea  a adus imediat la cunoştinţă membrilor biroului electoral al secţiei respective despre neregula înregistrată.  Deasemenea,  a anunţat postul de televiziune “PRO TV Chisinau”, despre această ilegalitate. Reporterii  i-au spus însă că nu e singurul apel de acest gen pe care l-au primit şi că, li s-au mai adus la cunoştinţă diverse cazuri  de fraudare a alegerilor.

Deasemenea, un prieten de al meu, mi-a impârtăşit că bunica lui, decedată de câţiva ani buni, încă mai figura şi ea în lista electorală, presupun că a şi votat.  Alte cazuri de fraudare se gasesc din plin în presa moldovenească.  Alegerile nu au fost nici de data aceasta corecte.

Îngrijorător este faptul că, dacă asemenea  fraude au loc  pe faţă tocmai în Capitala Republicii Moldova, împânzită de observatori naţionali şi internaţionali, atunci ce să mai vorbim despre cum s-a votat azi în satele moldoveneşti?

Conform articolului 182 al Codului Penal  al Republicii Moldova, falsificarea, prin orice mijloace, a rezultatelor votării se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 400 unităţi convenţionale (o unitate convenţinală însemnând 20 MDL), cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 ore până la 240 ore sau cu închisoare de până la 5 ani.

Ori, dacă asemenea nereguli s-au înregistrat în proporţii deosebite, atunci rezultatele alegerilor ar putea fi influenţate semnificativ în favoarea partidului comunist. Însa cine va fi pedepsit pentru aceste infracţiuni? După exemplul scrutinului din 5 aprilie 2009, răspunsul e simplu: NIMENI…

Corina Ciobanu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: