Ciobanita

"A rosti numele de Basarabia e una cu a protesta contra dominatiei rusesti" M. Eminescu

Deputatul Florin Postolachi: “basarabenii de aici au totuşi curajul să se ia de piept cu mama-Rusie”

Posted by Corina Ciobanu pe Iulie 1, 2009

Florin_Postolachi.jpg

De ce aţi decis să susţineţi Campania “Pro Cetăţenie Română”, iniţiată de tinerii basarabeni?

Este o iniţiativă foarte bună, ţinând cont de persecuţiile la care sunt supuşi tinerii în Republica Moldova, basarabenii de aici au totuşi curajul să se ia de piept cu mama-Rusie. Cetăţenia română le aparţine pe drept basarabenilor, şi asta le-ar asigura un grad minim de protecţie pentru manifestările lor anticomuniste şi proromâneşti.

Deasemenea, Partidul Democrat Liberal este singurul partid politic care a inclus în programul de guvernare în campania pentru parlamentarele din noiembrie acordarea cetăţeniei române pentru toţi românii de peste hotare.
Ca vechi luptător anti-comunist, care aţi simţit ororile regimului comunist pe propria piele, ce ne puteţi sfătui pe noi, tinerii basarabeni, care mai suntem încă sub dictatură comunistă?

Nu vă fie frică, mergeţi înainte şi luptaţi pentru ceea ce vă aparţine pe drept, libertatea şi democraţia. Cu credinţă în Dumnezeu şi dragoste de neam le veţi trece pe toate.

Credeti că la nivel parlamentar, în cadrul Comisiei pentru Drepturile Omului a cărui secretar sunteţi, se poate iniţia o comisie de cercetare a abuzurilor comise de regimul comunist din Republica Moldova, în care să fie implicaţi şi parlamentari europeni?

La nivelul Comisiei Parlamentare din care fac parte, s-a făcut o interpelare a câtorva organizaţii europene pentru drepturile omului, vizavi de abuzurile grave comise de regimul comunist de la Chişinău. Dar, nu putem avea o intervenţie directă în ceea ce ţine de politica internă a statului moldovean. Sperăm doar ca, prin intermediul Uniunii Europene să reuşim să facem anumite presiuni în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului în Republica Moldova, pentru că violenţele şi crimele care au avut loc acolo în urma manifestaţiilor anticomuniste sunt inadmisibile într-un stat democratic.

Cum credeti ca ne puteti ajuta ca această Campanie să fie extinsă şi în restul ţării?

Eu fiind din Braşov, şi cunoscându-mă cu mulţi basarabeni de la mine din oraş, îi voi sprijini, dacă va fi nevoie, în desfăşurarea campaniei pe plan local. De asemenea, cunoscându-mă cu alţi demnitari din întreaga Românie, voi cere sprijinul lor în extinderea campaniei şi în celelalte oraşe, centre universitare ale ţării.

Autor: Corina Ciobanu
Sursa: www.basarabeni.ro
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: