Ciobanita

"A rosti numele de Basarabia e una cu a protesta contra dominatiei rusesti" M. Eminescu

Studenţii basarabeni lansează o campanie de redobândire a cetăţeniei române

Posted by Corina Ciobanu pe iunie 22, 2009

Afis Campanie Pro-CetatenieOrganizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti alături de Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara au lansat astăzi campania „Pro Cetăţenie Română”.

Campania are scopul de a informa şi sensibiliza opinia publică din România şi din Europa asupra problemei basarabenilor, după cum a spus preşedintele Organizaţiei Studenţilor din Bucureşti, Corina Ciobanu.

Acesta a mai adăugat că „măsura acordării cetăţeniei le apraţine de drept, reprezintă o minimă formă de protecţie în scopul garantării drepturilor democratice care decurg din calitatea de cetăţean european”.

Puncte de informare în Piaţa Universităţii


Obiectivele campaniei sunt solidarizarea românilor cu mişcarea tinerilor basarabeni din stânga Prutului, informarea basarabenilor despre modalitatea de a obţine cetăţenia română, facilitatea integrării în mediile româneşti a tinerilor basarabeni veniţi în România şi menţinerea legăturilor între românii de pe ambele maluri ale Prutului.

În Piaţa Universităţii din Bucureşti şi în alte locuri din Timişoara se vor crea puncte de informare despre situaţia românilor de peste Prut şi despre modalitatea de obţinere a cetăţeniei române de către aceştia. Vor fi distribuite, contra cost, materiale promoţionale, gen pliante, CD-uri, tricouri. CD-urile vor conţine poze, filmuleţe, cântece patriotice româneşti, articole şi alte materiale informative.
sursa: adevarul.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: