Ciobanita

"A rosti numele de Basarabia e una cu a protesta contra dominatiei rusesti" M. Eminescu

MEMORANDUMUL-Comitetului-Ad-Hoc-pentru-alegeri-libere-in-Republica-Moldova.html

Posted by Corina Ciobanu pe iunie 22, 2009

MEMORANDUMUL Comitetului Ad-Hoc pentru alegeri libere in Republica Moldova

Comitetul AD-HOC pentru alegeri libere constituit de semnatarii prezentului document, astazi la Bucuresti, 8 aprilie 2009, pentru coordonarea campaniei de internationalizare a gravitatii situatiei create de regimul comunist la Chisinau, a hotarat urmatoarele:

1. Solicitam sprijinul mass-media in aceasta campanie pentru democratizarea si promovarea respectarii drepturilor omului in Republica Moldova, stat situat la frontiera estica a Uniunii Europene.

2. Cerem invalidarea rezultatului alegerilor de la 5 aprilie, aflate sub suspiciunea fraudarii de catre autoritatile comuniste de la Chisinau.

3. Cerem repetarea scrutinului electoral, sub monitorizarea Consiliului Europei, Uniunii Europene, SUA si OSCE.

4. Cerem organizarea sub aceste garantii, a unei campanii electorale neviciate, cu durata de cel putin 30 de zile.

5. Cerem eliberarea si punerea sub controlul public a Televiziunii si Radioului Public de la Chisinau prin constituirea unor Consilii de Administratie alcatuite din personalitati culturale independente, sub protectia observatorilor internationali si nationali.

6. Cerem Comisiei Electorale Centrale sa puna la dispozitia justitiei probele fraudelor electorale de proportii care a fost reclamata.

7. Cerem Procuraturii Generale sa inceapa cercetarea fraudelor, in mod profesionist si transparent fata de observatorii nationali si organizatiile neguvernamentale interne si din afara statului. Cerem totodata eliberarea tuturor persoanelor arestate si tratament medical corespunzator pentru cei raniti.

8. Facem apel la liderii partidelor politice de la Chisinau sa preia mesajul nostru si sa-l sustina in dezbaterile publice in favoarea democratiei, statului de drept si integrarii in structurile europene.

9. Aflandu-ne in spatiul Uniunii Europene, ne adresam Comisiei Europene sa sprijine demersurile tinerilor din Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, mesajul pentru un stat de drept si alegeri libere din, eforturile si aspiratiile noastre legitime pentru libertate si democratie.

10. Cerem tuturor actorilor publici sa actioneze si sa ne sprijine pentru democratizarea si promovarea normelor si valorilor europene in Republica Moldova.

11. Facem apel catre toti  cetatenii Republicii Moldova sa militeze in continuarea pentru apararea drepturilor legitime.

12. Declaram ca sediul provizoriu al Comitetului AD-HOC pentru alegeri libere, este in Bucuresti, str, Batistei, nr.24 A, prin grija Asociatiei 21 Decembrie 1989,  Telefax : +40-21 – 311-20-76

Semnata azi la Bucuresti, 08 aprilie 2009

Aprobata de Adunarea Ad-hoc din Piata Universitatii

Corina Ciobanu – presedinte Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti

Tudor Cojocaru – presedinte Liga Studentilor Basarabeni din Bucuresti

Veaceslav Saramet – presedinte Asociatia Studentilor si Elevilor Basarabeni din Bucuresti

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: